Концерт на лауреатите на Първия виртуален конкурс “Аз уча музика”

С голям концерт на лауреатите приключи първото издание на виртуалния конкурс „Аз уча музика“. Концертът се състоя на 03.01.2019 г. в Залата на Радио Варна. В него взеха участие наградените участници, пристигнали от различни градове на България.

Въпреки че конкурсът е виртуален, беше решено да се направи и концерт, за да могат изпълнителите да се изявят на живо пред публика.

Преди концерта посетихме „Аквариума“ в Морската градина. Там освен че гостите на Варна разглеждаха с интерес различните живи риби и експонати, се даде възможност представителите на различните школи да се запознаят, да се представят и дошлите преподаватели. На второто издание на конкурса, който ще се проведе тази година се реши да бъде посетен пранетариума.

Концертът беше много добре организиран и всички изпълнения бяха на високо ниво. Изпълненията бяха в различни категории и групи: инструменталисти, певци, автори на музика  – класика и народна музика. Предимство на конкурса е, че няма възрастови ограничения. В него могат да участват от съвсем малки деца, до хора на почтена възраст. Групите са пет, като пета група е за всички над 19 години.

Конкурсът се организира от сайта „Аз уча музика“ и Арт студио „Белият делфин“ гр. Варна с Директор госпожа Ирина Димитрова.

Конкурсът зае във времето почти половин година. Започна с подаването на заявки за първи кръг през месец юли. Одобрените кандидати за втори кръг трябваше да представят материалите си до 15.08.2019 г. След това започна оценяването, събирането на точки в интернет. Обявяването на наградените и гала концертът бяха на 30.11.2019 г.

С концертът на лауреатите се закри изданието на конкурса за 2019 година. Участници, родители и преподаватели исказаха задоволство от добрата организация, отношение и резултати от конкурса и заявиха желание да участват отново. Преподавателите пожелаха, да участват с повече участници. Исказа се и желание за включването на ансамбли и групи в конкурса.

В скоро време ще бъде готов регламентът за 2020 година, попълнен с новите категории.

Очакваме участници и публика на второто издание на конкурса.

Ирина Димитрова

Вашият коментар