10 Правила при ползване на уроците в сайта “Аз уча музика”

Пътят към съвършенството има начало, но няма край.

уроци по музика

Инструкции за употреба!

Скъпи приятели, В сайта „Аз уча музика“ ще намерите много уроци по теория на музиката, как да свирете или пеете, както и цели курсове, които е по-изгодно да закупите като пакет, отколкото поотделно всеки урок. Закупуването им обаче не ви поставя автоматично в положението на знаещи и можещи. Необходимо е да положите усилия в овладяването на знанията и уменията в музикалното изкуство, които искате да постигнете. Предлагаме ви 10 правила за ползването на уроците, които ще ви доведат до успех.
  1. Пусни видеото няколко пъти
За да можете да усвоите дадения урок може би ще е необходимо да го прегледате няколко пъти. Много често новите знания се разбират, но за да се усвоят е необходимо повторение. Както се казва: „Повторението е майка на знанието“. Пускайте видеото, колкото е необходимо. Спирайте и повтаряйте важните моменти. 2. Свалете и запазете видеото Ако е необходимо свалете урока на компютъра, телефона, таблет или флашка, за да можете да го гледате по всяко време. Това ще ви улесни, ако в момента нямате достъп до интернет. Ще ви спести от интернета, ако е ограничен. Може да го ползвате и да учите по всяко време на денонощието. 3. Запишете линка на видеото на хард диска на тестов файл. Запишете линка на видеото на хард диска на текстов файл, за да можете да го намерите. Видеата са скрити за широката публика. Вие имате достъп само до тези, които са закупени от вас. При загуба на линка губите връзката към урока.
4. Упражнявайте се Правете упражненията много пъти. В музиката е необходимо системно повторение ден след ден в продължение понякога на месеци, за да се постигнат добри резултати. С колкото по-голяма лекота свири или пее изпълнителя, толкова повече той се е упражнявал за да я постигне. Лекотата на изпълнение лъже, че е лесно и издава труд и постоянство.
5. Необходими са повторения и упражнения Свирете или пейте произведенията дадени в клипа дотогава, докато можете да ги изпълните поне един път без грешка и наизуст от първия път. 6. Не забравяйте да загреете гласа или ръцете, преди упражнение Правете упражненията за разсвирване или разпяване всеки ден. Това е условие за гладко и бързо свирене (изравнен и послушен глас).
7. Проявете отношение към собственото изпълнение Слушайте се внимателно и се радвайте на всяко свое изпълнение. Това не само ще ви донесе напредък и радост, но има много голямо въздействие върху публиката. Оставете мислите за други неща и се посветете на музиката. Това действа много освежаващо, ободряващо и е полезно за ума и тялото. 8. Работете по система, а не хаотично Може да работите 2 – 3 произведения (песни) паралелно, но започнете ново, само тогава, когато имате изработено много добре старо. С течение на времето ще имате изработен репертоар и ще можете да свирите пред публика винаги, когато ви се отдаде случай. 9. Оставете изработения материал да узрее Оставете изработеният материал да „почине“ един, два месеца. След това си го припомнете в бавно темпо. Ще забележите голяма разлика от изпълнението преди месец в положителна посока. През това време произведението е „узряло“. Може да го представите на публиката. 10. Усъвършенствайте се Помнете, че вие определяте границите на своите възможности. Винаги може да постигнете още и още. Пътят към съвършенството има начало, но няма край. https://youtu.be/2Cg4jBEfq8E

Приятни моменти с уроците на “Аз уча музика”

Беше ли тази статия полезна за вас?

Зареждане ... Зареждане ...

Вашият коментар